Mituri false despre anvelope de iarna

Mitul nr. 1: Maşina nu poate aluneca numai pe drum cu zăpadă sau gheaţă

Adevărul: Aderenţa anvelopelor de vară  scade la începutul vremii răcoroase de toamnă, şi din această cauză creşte pericolul de accident. Anvelopele de iarnă sunt mai moi, mai elastice graţie compoziţiei lor speciale, astfel au o aderenţă mai bună şi rezistă la vremea schimbătoare. Dau siguranţă mult mai mare ca anvelopele de vară, nu numai pe zăpadă dar şi pe vreme uscată dar geroasă, pentru că cele de vară, din cauza compoziţiei speciale  al amestecului de cauciuc, pe frig îşi pierd calităţile de aderenţă optimă.

Ce avem de făcut? Nu aşteptaţi prima zăpadă! În orice condiţii, schimbaţi anvelopele de vară pe unele de iarnă!

Mitul nr. 2: Costă prea mult păstrarea concomitentă a două seturi de anvelope

Adevărul: Dacă folosiţi întotdeauna anvelope corespunzătoare anotimpului, şi schimbaţi din timp anvelopele de iarnă şi cele de vară, prelungiţi durata de viaţă la amândouă seturi!

Mai simplu: două seturi de anvelope ţin chiar de trei ori mai mult, dacă respectăm cele două sfaturi importante. Trebuie să ştiţi că mâzga sărată, alcalină îmbătrâneşte anvelopa, îi scade durata de viaţă, şi din acest motiv curăţaţi cu regularitate anvelopele de iarnă. Este la fel de important  ca anvelopele pe care nu sunt în  folosinţă să le păstraţi corespunzător - aici puteţi apela la ajutorul numeroaselor service-uri de anvelope.

Ce avem de făcut? Dacă chiar nu doriţi să vă complicaţi cu schimbatul, puteţi lua în considerare cumpărarea anvelopelor de patru anotimpuri Goodyear.

Mitul nr. 3: Dacă conduc cu prudenţă, nici nu merg repede, nu am treabă cu anvelopele
Adevărul: În interesul siguranţei, portofelului şi confortul Dvs. merită să urmăriţi starea anvelopelor, chiar dacă vă folosiţi maşina numai în oraş. În primul rând, independent de viteza maşinii, distanţa de frânare poate fi  de 1,5 ori mai mare dacă nu folosiţi  anvelopele corespunzătoare! Pericolul de accident nu mai necesită explicatii în plus. Pe de altă parte, pe măsură ce vremea se răceşte  scade presiunea pneurilor - dacă acesta lucru nu este corectat, se deteriorează accentuat aderenţa şi implicit şi consumul de carburant. În final, anvelopele reglate corect corespunzător anotimpului, prin aderenţa mai bună vor face mai confortabilă conducerea şi pe timp de iarnă - chiar şi în condiţii când alţii ar ezita să pornească la drum.
Ce avem de făcut? În fiacre anotimp reglaţi cu grijă presiunea corectă din pneuri! În general la anvelopele de iarnă acesta este mai mare cu 2,0 bar  ca la anvelopele de vară de aceleaşi dimensiuni. Dacă nu sunteţi sigur, la orice service de anvelope, în 2 minute vă ajută să reglaţi presiunea din pneuri.

,

Au sosit primele zile reci, ascuţite de toamnă adevărată.  Acum încă prea puţină lume se gândeşte la iarnă, dar conducătorii auto fac bine, ca în interesul siguranţei şi confortului, nu amână schimbarea anvelopelor de vară. Schimbarea pe anvelopele de iarnă este recomandabilă chiar în zilele mai răcoroase de toamnă, pentru că  acestea reprezintă mai mare siguranţă nu numai pe gheaţă şi zăpadă dar au o aderenţă mai bună pe vreme ploioasă şi rece. Dar de ce mai sunt avantajoase anvelopele de iarnă?