Anvelope de iarna sau anvelope all season?


Bineinteles acest lucru este unul total gresit. Va ajutam cu niste informatii foarte utile, va descriem cele 2 categorii de anvelope, va informam despre diferentele si eventualele asemanari intre ele: In primul rand materialul din care sunt fabricate: 
• gama de anvelope de iarna are un aliaj, care mentine elasticitatea cauciucului si la temperaturi scazute, sub -7grade C, pentru a oferi o aderenta potrivita si pe drumuri inzapezite, siguranta in viraje si distante de franare reduse 
• aliajele folosite pentru anvelopele all seasons trebuie sa le permita acestora elasticitate pe timp de iarna, pentru o aderenta satisfacatoare, dar si rezistenta la temperaturile inalte pe timp de vara, deci compusii folositi sunt intermediari, anvelopele all seasons fiind inferioare cauciucurilor de iarna in ceea ce priveste aderenta pe zapada, gheata, polei, si bineinteles sunt inferioare si cauciucurilor de vara la temperaturi inalte si viteze mari, si au un zgomot de rulare mare. 

 Profilul benzii de rulare:
• anvelopele de iarna au un profil crestat intens, pe toata suprafata de rulare, prin santurile longitudinale si transversale apa, noroiul, zapada, sunt conduse si evacuate in exterior.
• configuratia anvelopelor all seasons este mai asemanatoare cauciucurilor de vara, datorita blocurilor de profil in zona umerilor cu un numar redus de crestaturi. 

De asemenea, blocurile mai masive din zona umerilor sunt proiectate pentru a rezista mai bine temperaturilor ridicate din perioada caniculara, canalele au au o latime redusa pentru a permite o zona centrala mai accentuata, care va pote oferi neplaceri la viteze mari.
Desi iesim mai ieftin cumparand un set de anvelope all seasons decat un set de anvelope de iarna si unul de vara, trebuie sa tinem cont si de faptul ca durabilitatea este mai scazuta, deci va trebui sa le schimbam mai des, precum si ca nu ofera aceeasi siguranta ca si cauciucurile dedicate pentru un singur sezon.
,
Pentru a economisi niste banuti pentru Sarbatorile de Iarna, oamenii isi trag banii de la alte lucruri importante, spre exemplu de la cauciucurile de iarna.
Multi cred ca nu exista nici o diferenta intre un set de anvelope de iarna si cele all seasons si isi monteza cauciucuri all seasos atat vara, cat si iarna.