Anvelope Continental

Fabrica de anvelope Continental a fost înființată în 1871 de 9 bancheri și companii de producție în Hanovra sub numele de Continental-Caotchouc und Gutta-Percha. Simbolul oficial al companiei, calul fără frâu, este adoptat drept marcă înregistrată în octombrie 1882 și s-a păstrat până în zilele noastre drept logo-ul companiei.

Industria de cauciuc germană s-a dezvoltat în mod constant până în anii 1920. Cei mai importanți membri ai industriei cauciucului au fuzionat sub numele de "Continental Gummi-Werke AG". Producția companiei care a rezultat a fost limitată la Germania, dar activitatea sa de export a continuat să crească.

Continental a început, de asemenea, în mod deliberat să își construiască rețeaua globală de producție și comercializare. A obținut producția europeană a anvelopei de la Uniroyal Inc., SUA, și a achiziționat fabrica de cauciuc Semperit din Austria. În 1993, a obținut o cotație majoritară în Barum, Republica Cehă, mărind astfel în mod semnificativ cota sa de piață în Europa de Est.

La momentul în care a fost înființată fabrica de anvelope, producția și cercetarea au fost efectuate numai în Germania, cu aproximativ 200 de angajați, iar în prezent compania are peste 240.000 de angajați în 193 de locații din 60 de țări.

De la înființare, Continental a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de anvelope din lume, dezvoltându-se în mod constant. Pneurile Continental au performanțe excelente de conducere pe drumurile uscate și umede, fiind renumite pentru calitatea superioară și pentru cei peste 150 de ani de experiență in industrie.

Câteva mărci Continental Group, pe lângă multe altele: Uniroyal, Semperit, Barum şi Matador.

Cauti anvelope Continental ?

Stiri