Nokian WR D3 este învingător la raportul de preț-valoare

„Auto Zeitung“concluziona: „Nokian WR D3 prezintă calităţi excelente în zăpadă. Nou-nouţul Nokian WR D3 este atracţia principală ale acestor comparaţii. Anvelopa finlandeză a câştigat detaşat în faţa competitorilor, acestea neavând nici o şansă în faţa ei. Nokian a câştigat patru teste din cinci…Pe carosabil cu zăpadă, noua WR D3 îi depăşeşte pe toţi. Chiar în condiţii de limită se comportă neutru şi are o aderenţă fantastică… Realizează tur bun de pistă şi prezintă siguranţă sporită pe carosabil umed…Frânarea pe carosabil uscat este punctul forte al anvelopei finlandeze…”


Calităţile sale sunt demonstrate de cea mai scurtă distanţă de frânare dintre toate pneurile, cel mai bun tur de pistă, cea mai bună aderenţă pe zăpadă, dar manevrabilitatea pe pistă uscată îi arată de asemenea posibilităţile. Grija pentru protejarea mediului se poate evalua din rezistenţa redusă de rulare şi implicit din consumul redus de combustibil respectiv din locul doi ocupat la  cea mai silenţioasă rulare.


 „Anvelopa care obţine cel mai mare punctaj la testări, se va dovedi ideală în toate condiţiile de drum” - explică „auto motor und sport.  Sau cel puţin va fi remarcabil în unele domenii şi altele mai puţin valoroase vor fi echilibrate la punctaj. Cel mai bun exemplu la acesta este noua Nokian WR D3 finlandeză, care se dovedeşte mai slabă pe carosabil umed datorită rezultatelor sale mai moderate de aquaplaning, în schimb pe zăpadă ridică ştacheta cu cea mai scurtă distanţă de frânare, cu cea mai mare forţă de tracţiune şi cel mai echilibrat comportament : a obţinut 100 de puncte din 100 posibile. Nokian, nu numai că obţinut cel mai bun tur de pistă pe carosabil cu zăpadă dar s-a dovedit a fi de o manevrabilitate uşoară şi precisă.”

Autoclubul german ADAC confirmă cele amintite: „Notă de vârf de 1,8 pe carosabil uscat.” Manevrabilitatea este excelentă, de 1,6. Cu 2,1 obţinut pe zăpadă şi cu 2,3 primit pe gheaţă, dovedesc că a avut rezultate bune şi la alte discipline, ceea ce înseamnă o securitate sporită. Nota de 2,0 obţinută la consum şi uzură, demonstrează atitudinea sa responsabilă faţă de mediu. În sistemul german de notare, cea mai bună notă este 1 cea mai slabă este 6.

 

Anvelopele rezistente Nokian WR D3 au fost dezvoltate pentru maşinile de familie de clasă mică şi mijlocie, unde este importantă siguranţa şi rentabilitatea. În schimb  Nokian WR A3 este pentru vehiculele mai mari şi mai puternice, având în vedere reacţiile sensibile obţinute la viteze mari.

Anvelopele Nokian WR se găsesc întro gamă largă, între 13 şi 20 ţol, indicele de viteză este între T până la W (190-270 km/h). Corespund mai ales ţărilor Europei Centrale, şi deja sunt în comerţ.

Anvelopele Nokian, împreună cu jante,  se pot procura în condiţii bune de la comercianţii locali MARSO.

 


,

Conform testelor din 2011 asupra anvelopelor de iarnă, efectuate de recunoscutele „auto motor und sport“ şi „Auto Zeitung“, noile anvelope de iarnă Nokian WR D3 sunt “foarte recomandabile”. S-au dovedit a fi cele mai bune atât pe carosabil uscat ca şi pe cel nins, trecând cu brio testele pe zăpadă.

« În comparaţie cu adversarii are cele mai bune calităţi şi manevrabilitate pe carosabil uscat », aprecia  „auto motor und sport“. Punctaj maxim, cea mai scurtă distanţă de frânare, cel mai bun timp pe pista de manevrabilitate şi cea mai mare forţă de tracţiune în zăpadă - acestea sunt argumentele în favoarea anvelopei finlandeze. Nokian WR D3 a fost premiat şi pentru raportul învingător de preţ-valoare, dat fiind faptul că este cel mai ieftin dintre anvelopele premium cele mai recomandate. : are preţul de 112 euro, pe când celelalte au în jur de 133 euro. A câştigat clar testul pe zăpadă : 100 de puncte din 100 posibile la testul efectuat de  „auto motor und sport“ ; 142 puncte din 150 posibile  la cel efectuat  de „Auto Zeitungl“.