De ce este periculoasa achizitia online a anvelopelor second hand?


Anvelopele au fost de dimensiuni si profil diferit si au fost cumparate de la vanzatori diferiti, foarte ieftin.
Din gama achizitionata cea mai recenta anvelopa a fost fabricata in 2011, iar cea mai veche…avea 27 de ani!

Destul de trist, dar dintre cele 32 de anvelope nici una nu fost fara defect. 
Cea ce este si mai trist, este ca majoritatea anvelopelor aveau defecte care nu se observa de catre un cumparator laic. Astfel probabil ca aceste anvelope ar fi ajuns pe masina cumparatorului, daca nu ar fi ajuns in mana unui expert.
Un exemplu foarte dur a fost, cand s-a gasit cuie in anvelopa.

In afara de defecte, anvelopele aveau o elasticitate foarte neconforma, cea ce influenteaza in mod negativ distanta de franare.
Desi au fost anvelope cu adancime de profil de pana la 4 mm, acestea aveau o elasticitate atat de neconfroma, incat aceste anvelope pe drumuri inghetate si inzapezite ar fi produs o distanata de farnare asemanatoare unei anvelope de vara, de slaba calitate.

Expertii de la Continental ne recomanda sa ne ferim de anvelopele second hand, provenite din surse necunoscute, pentru ca riscul poate fi mult prea mare.
Este mult mai util cautarea promotiilor la comerciantii de anvelope, pentru ca achzitia anvelopelor noi este mult mai rentabila.

Sursa: www.marso.hu
,
Este deosebit de periculoasa achizitia anvelopelor second hand, de pe site-uri cu anunturi de mica publicitate!

Declaratia de mai sus, a fost confirmata de un test realizat de catre unul dintre cei mai mari producatori de anvelope, Continetal.
Testul a fost realizat in Ungaria, in urma achizitiei de 32 de anvelope de iarna, de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de mica publicitate.