Un nou record stabilit de MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Nordschleife nu reprezintă un obstacol în faţa anvelopei MICHELIN Pilot Sport Cup 2
Pista de curse Nürburgring din Germania, punct de referinţă internaţională pentru a demonstra performanţa celor mai bune maşini sport din lume, are acum un nou record mondial la categoria FWD. Un timp de 7 minute şi 54.36 de secunde pe tură a fost stabilit de către noul Megane RS 275 Trophy-R echipat cu anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2.
Performanţa anvelopelor MICHELIN Pilot Sport Cup 2 poate fi rezumată în câteva fapte şi cifre:
7 minute şi 54.36 secunde
Noul record stabilit de Renault Mégane RS Trophy R pe circuitul de la Nürburgring.
1,500 km 
Distanţa parcursă de Renault Megane RS Trophy R pe pistele de testare ale Centrului Tehnologic Michelin din Ladoux, Franţa pentru a ajusta anvelopa special pentru această utilizare.
470 
Numărul de anvelope prototip fabricate ca parte din procesul de certificare şi dezvoltare «on-car ».
500 
Numărul de anvelope pre-serie fabricate pentru utilizarea în studiile iniţiale.
Şi, cel mai important
275 hp 
Puterea dezvoltată de motorul noului Mégane R.S. 275 Trophy-R, ce a circulat echipată cu avelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 care pot rezista unui cuplu motor de 360 Nm.
* În plus, faţă de recordul de 6:57 stabilit de Porsche 918 Spyder în 2013.
"MICHELIN Pilot Sport Cup 2 este remarcabilă pentru performanţele privind aderenţa şi viteza pe care ne-a permis să le atingem, oferind totodată un nivel mult apreciat de confort la condusul pe şosea", a declarat Laurent Hurgon, şofer Renault Sport," în plus, aceasta este produsul muncii efectuate în comun de către echipele Michelin şi Renault Sport, cu un nivel înalt de de înţelegere reciprocă, care ne-a permis să stabilim acest record. "
Ingineria specifică efectuată de Michelin în numele Renault Sport îmbunătăţeşte precizia la condus, stabilitatea vehiculului şi sportivitatea, oferind în acelaşi timp aderenţă, dar şi rezistenţă la căldură, adică capacitatea de a performa în mod constant, tur după tur, chiar şi atunci când anvelopele se uzează.
"Bucla de nord a acestei piste de curse legendare, cu curbele sale foarte solicitante, ne-a permis să mergem mai departe în dezvoltarea anvelopei astfel încât aceasta să se potrivească perfect cu parametrii Megane RS 275 Trophy-R – condusul şi direcţia roţii din faţă, distribuţia greutăţii mari din faţă şi o ambiţie puternică de a face înconjurul circuitului în timp record", a spus Pierre Chaput, dezvoltator al MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pentru Renault Megane RS Trophy R.
* * * *
Noi tehnologii utilizate în dezvoltarea anvelopei Michelin Pilot Sport Cup 2
Compusul de cauciuc al benzii de rulare
Cauciucul din banda de rulare a anvelopei MICHELIN Pilot Sport Cup 2 este fabricat pe aceleaşi utilaje folosite pentru a produce anvelope de curse şi dispune de tehnologia Bi-Compound. Cauciucul exterior este produs cu un elastomer cu o greutate moleculară mare, conceput pentru a oferi aderenţă remarcabilă pe uscat, în curbe şi mai ales în viraje mai strânse, în timp ce partea interioară a anvelopei foloseşte cauciuc produs cu un elastomer mai rigid, pentru a asigura precizia direcţiei.
O centură din fibră de aramid
Caracteristica principală a centurii făcute cu aramid, o fibră de mare rezisntenţă, este puterea sa de tracţiune sporită. Acest compozit este în acelaşi timp uşor şi foarte rezistent; de fapt, este de cinci ori mai rezistent decât oţelul la o greutate echivalentă. Ca urmare, forma anvelopei este păstrată în mod eficient şi amprenta acesteia rămâne constantă, chiar şi la viteze foarte mari, oferind astfel, în mod constant, aderenţă optimă.
Track Variable Contact Patch 3.0®
Această inovaţie optimizează presiunea în zona de contact a anvelopei, astfel încât, aceeaşi cantitate de cauciuc este întotdeauna în contact cu şoseaua, fie în condusul în linie dreaptă sau în curbe, chiar şi bruşte.
O nouă zonă talon
Zona talon este cu 10% mai mare decât cea a unei anvelope sport tradiţionale. Acesta este întărită cu un compus modul mai mare de cauciuc, care creşte rigiditatea laterală a anvelopei şi oferă o reacţie sportivă, precum şi precizie în direcţie.
Pereţi laterali “Velvet” 
MICHELIN Velvet Technology® creează un contrast şi nuanţe de negru care oferă un aspect de catifea pentru anumite secţiuni ale peretelui lateral exterior, folosind tehnici de micro-geometrie care absorb lumina.
Maşini sport sofisticate şi echipate daja cu MICHELIN Pilot Sport Cup 2:
Porsche 918 Spyder
Porsche 991 GT3 şi GT3 RS
Ferrari 458 Speciale
SLS AMG Black Series
Şi altele pentru care certificarea este în curs de finalizare.
Performanţa remarcabilă oferită de noua MICHELIN Pilot Sport Cup 2 reflectă angajamentul considerabil şi continuu al Grupului pentru cercetare şi dezvoltare, care însumează mai mult de 600 de milioane € pe an. De asemenea, aceasta este rezultatul strategiei MICHELIN Total Performance, care este proiectată pentru a oferi îmbunătăţiri continue, simultane, în fiecare aspect al performanţei anvelopei.
Dimensiune
235/35 R 19 Pilot Sport Cup 2
sursa: www.michelin.ro

,

Comunicat de presă Michelin
Boulogne-Billancourt – 17 iunie 2014
Un nou record* stabilit de MICHELIN Pilot Sport Cup 2 şi de noul Mégane R.S. 275 Trophy-R.