Supermasina, superanvelope















DESIGN DE EXCEPTIE
Dintotdeauna, intentia a fost aceea de a crea un Ferrari aparte, o supermasina. Echipata cu un motor V12 de 6 litri, dispunand de 670 CP la 8.250 turatii pe minut, si atingand o viteza de 335 km/ora, fara indoiala ca aceasta masina a fost construita pentru viteza.
Ca de fiecare data, inamicul potential al vitezei l-a constituit greutatea in exces. Si, astfel, masina deja zvelta a fost supusa unui regim de slabire, pentru a ajunge la 1.495 kg. Pentru a atinge aceasta performanta, Ferrari a avut nevoie ca partenerul sau, Michelin, sa faca minuni. In acest scop, timp de 18 luni, inginerii de la Ferrari si cei de la Michelin au colaborat pentru a crea o anvelopa de inalta performanta, cu adevarat inovatoare, care sa permita modelului GTO sa straluceasca, dar care sa cantareasca foarte putin, 10 kg pentru anvelopele din fata si 15 kg pentru anvelopele din spate. Aceasta inseamna cu 10 % mai putin decat alte anvelope de aceeasi dimensiune.

Soferii Ferrari au testat noua tehnologie pe diferite circuite, inclusiv cele din Fiorino si Nardo, in Italia. Si aceasta intrucat puterea bruta nu inseamna nimic daca nu poate fi controlata. Greutatea incredibila a acestei anvelope inovatoare a generat doua avantaje suplimentare: a redus greutatea nesuspendata a masinii, sporind in acest fel performantele acesteia, si a redus in acelasi timp si consumul de carburant si, implicit, emisiile de CO2.

ECHILIBRU REMARCABIL
Conceputa pentru a corespunde perfect sasiului Ferrari, aceasta anvelopa reprezinta o confirmare a valorii inginerilor, soferilor si tehnicienilor, care au transpus acest proiect in realitate.
Prin participarea la curse s-a putut crea anvelopa care conduce 599 GTO catre excelenta, cu un timp record de 1’24” inregistrat pe circuitul de la Fiorano.
Si vestile bune pentru muritorii de rand?
Aceste calitati de exceptie au fost transferate in mare masura si in cele mai recente anvelope de inalta performanta concepute pentru utilizare pe carosabil. Nu mai exista nicio scuza, cu totii putem straluci.

ALEGEREA INALTEI PERFORMANŢE
MICHELIN Pilot Sport  sunt anvelopele alese pentru echiparea Ferrari 599 GTO.
Gratie solutiilor de ultima ora, cum ar fi centura Twaron, tehnologia Dual Compound si tehnologia Variable Contact Patch 2.0, aceste anvelope imbunatatesc in mod spectaculos capacitatea de franare si aderenta in cele mai dificile conditii de rulare.

Sursa: www.michelin.ro

, Toate detaliile care accelereaza pulsul impatimitilor Ferrari par sa se fi concentrat in modelul Ferrari 599 GTO
Viteza legendara Ferrari. Puterea clasica Ferrari. Aceasta masina este cu atat mai dorita, cu cat productia sa este una limitata, de doar 599 de unitati.
Pentru a putea castiga atat admiratia fanilor, cat si pe cea a expertilor, constructorul italian a petrecut nenumarate ore la masa de lucru, perfectionand fiecare detaliu.