Noutăți de la NOKIAN

Nokain eLine 2 – NOUTATE!

Noua anvelopă de vară Nokian eLine 2, cu clasificare AA, asigură autovehiculelor de clasă medie o putere maximă în toate condițiile de climă. Se încadrează în cea mai bună clasă de clasificare A, în categoria de aderență pe carosabil ud și de eficiență a consumului de carburant.
Vă veți putea baza pe reacții precise și pe un confort optim de la prima zi de primăvară până toamna târziu. Tehnologia unică Coanda Nokian Tyres accelerează înlăturarea apei de pe suprafața anvelopei și protejează eficient împotriva efectului de acvaplanare.

Caracteristici principale:

  • Control maxim al conducerii pe carosabil umed
  • Ecologică, cu economie de carburant de până la 0,6 litri la 100 km
  • Confort de cursă premium cu orice viteză

 


Nokian iLine - NOUTATE!

Noua anvelopă de vară Nokian iLine rulează silențios și sigur pe orice vreme de vară. Oferă o eficiență de primă clasă a consumului de carburant și deci, o cursă mai ecologică a autovehiculelor cu mărimi mai mici și mijlocii. Anvelopa își păstrează stabilitatea și fiabilitatea și în condiții extreme. Canelurile unice Venturi protejează împotriva acvaplanării și uleiul de rășină, conținut în amestecul de cauciuc crește rezistența anvelopei.

Caracteristici principale:

  • Siguranță fără compromisuri
  • Stabilă și plăcut silențioasă
  • Rezistența la rulare redusă face economie de carburant și protejează mediul înconjurător

Nokian Line

Anvelopa de vară de înaltă performanță Nokian Line este destinată special pentru autovehiculele de mare putere și face față excelent cerințelor exigente ale condițiilor de rulare rapid schimbătoare, tipice pentru sezonul de vară. Această anvelopă dezvoltată pentru drumurile europene asigură o aderență maximă și o stabilitate a rulării, în special pe carosabilul us. Soluțiile inovatoare – lamelele Cross-Block și canalele de derivare – permit anvelopei Nokian Line să reacționeze exact la comenzile de conducere, chiar și pe drumuri alunecoase. Construcția și amestecul de cauciuc al anvelopelor Nokian Line formează un ansamblu logic operațional, care este ușor de controlat și care reacționează eficient la provocările cursei, în intervalul de categorii de viteze T, H, V și W.

Caracteristici principale:

  • Precisă și stabilă în condiții  de climă rapid schimbătoare
  • Aderență și siguranță unică pe suprafețe ude
  • Confort și economie

Nokian zLine

Anvelopa de vară Nokian zLine a fost dezvoltată pentru viteze mari. Se incadrează în categoria anvelopelor de ultra performanță, deci în clasa superioară de anvelope pentru autoturisme. Anvelopa sport Nokian zLine face față în mod fiabil și la condițiile schimbătoare de carosabil și la diferențele mari de temperatură. Utilizează o generație nouă a amestecului de cauciuc pentru benzile de rulare, o construcție stratificată nanotehnologică și un profil asimetric cu partea interioară diferită de cea exterioară. Aceste tehnologii ultra-moderne asigură o aderență excelentă pe ud și un confort excepțional al cursei. De asemenea, construcția stratificată reduce rezistența de rulare și gradul de încălzire a anvelopei.

Caracteristici principale:

  • Stabilă, precisă și silențioasă
  • Caracteristici de rulare excelente și la viteze mari
  • Siguranță excepțională pe suprafețe ude

Nokian zLine SUV

Anvelopa de vară Nokian zLine SUV garantează reacții precise la comezni, rezistență și siguranță extremă în condiții de rulare dificile, precum și o plăcere maximă de a conduce. Reacțiile ei sunt logice, rapide și precise chiar și la viteze mari. Flancurile anvelopei Nokian zLine SUV sunt întărite mulțumită tehnologiei de înaltă rezistență Nokian utilizată pentru flancurile din aramidă. Amestecul de cauciuc al flancurilor conține fibre de aramidă extrem de rezistente, care întăresc și armează flancurile, făcându-le rezistente la șocuri și trosinări neașteptate.

Caracteristici principale:

  • Construcție întărită cu aramidă, pentru o rezistență unică
  • Reacție precisă și stabilitate la viteze mari
  • Sportivă, echilibrată și performantă
  • Protecție eficientă împotriva apariției acvaplanării


Nokian Line SUV

Anvelopa de vară Nokian Line SUV, destinată pentru autovehicule tip SUV, oferă confort la rulare, performanță înaltă și aderență excelentă pe suprafețe ude. Această anvelopă reprezintă o alegere optimă pentru șoferii care pun accentul pe siguranța cursei, dar, în același timp, doresc să se bucure de puterea SUV-ului lor, atât pe drumuri accidentate cât și în oraș. Anvelopa Nokian Line SUV are și o aderență foarte bună pe suprafețe ude și este extrem de rezistentă la acvaplanare.

Caracteristici principale:

  • Construcție întărită cu aramidă, pentru o rezistență unică
  • Confort de primă clasă, performanțe maxime și consum de carburant redus
  • Siguranță extremă pe drumuri ude

Nokian cLine

Noua anvelopă Nokian cLine, destinată pentru camionete, oferă stabilitate, rezistență și siguranță pentru utilizări profesionale exigente. Anvelopa Nokian cLine este disponibilă cu două modele de cale de rulare: varianta Cargo este adaptată pentru camioanele grele și foarte solicitate, în timp ce varianta Van este destinată pentru sarcini mai mici și pentru transportul de persoane. Siguranța maximă a ambelor tipuri este garantată de noul amestec de cauciuc, care oferă rezistență excelentă și o aderență perfectă pe suprafețe ude.

Caracteristici principale:

  • Rezistență la uzură și caracteristici bune și durabile de rulare
  • Stabilitate și confort în caz de solicitare mare
  • Aderență și stabilitate excelentă pe ud

Nokian Rotiiva

Anvelopele Nokian Rotiiva AT și Nokian Rotiiva AT Plus excelente pe asfalt și pietriș, dar și în condiții moderate off-road. Selecția individuală de dimensiuni vizează autoturismele SUV grele și pick-up-urile. Profilul unic asigură o excelentă proprietate de auto curățare și stabilitate de rulare în condiții de vreme instabilă, de vară. Construcția robustă și rezistența înaltă a amestecului de cauciuc, garantează o rezistență excepțională a anvelopei și pe autovehiculele grele și în condiții dificile de rulare.

Caracteristici principale: 

  • Profilul agresiv asigură o aderență excepțională
  • Construcția extrem de stabilă asigură o stabilitate perfectă în timpul cursei
  • Amestecul de cauciuc, rezistent la perforare și torsionare crește rezistența anvelopei

Nokian Weatherproof

Nokain Weatherproof este o anvelopă de iarnă cu caracteristici excelente de aderență. Totodată este și o anvelopă de vară care rulează cu precizie și în timpul zilelor fierbinți de vară. Compușii din banda de rulare sunt adaptați pentru orice condiții

Caracteristici principale:

  • Șosele acoperite cu zăpadă: rămâne flexibilă și la temperaturi scăzute, oferind aderență puternică și frânare precisă pe zăpadă
  • Șosele ude: previne în mod eficient deraparea pe mâzgă acvaplanarea și oprește instant pe șosele ude
  • Șosele uscate: stabilitate și aderență ridicată chiar și la viteze mari pe șosele uscate
  • Durabilitate pe tot parcursul anului: compușii din banda de rulare se comportă minunat la o gamă largă de temperaturi și pot face față procesului de uzură rapidă din timpul verilor fierbinți


Nokian Rockproof

Nokian Rockproof este un produs nou Nokian Tyres, care oferă o durabilitate unică pentru iubitorii de off-road. Această anvelopă este special creată pentru uz în pădure, mină și teren foarte dur. Este o anvelopă foarte puternică care nu se dă bătut în situațiile neprevăzute din off-road.

Caracteristici principale:

  • Durabilitate excelentă pentru uz profesional
  • Uzabilitate perfectă și precisă
  • Profilul de auto-curățare lungește durata de viață a anvelopei


sursa: Catalog Nokian Tyres - Anvelope de vară
,

La fel ca și în anii precedenți, Nokian ne întâmpină cu noutăți. Producătorul de anvelope finlandez ne oferă anvelope din toate categoriile, începând de anul acesta chiar și iubitorii de off-road pot alege anvelopele Nokian.

Nokian Tyres este pe plan mondial cel mai nordic producător de anvelope.
Începuturile Nokian Tyres datează încă din anul 1898, când a fost fondată compania Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö. Fabrica din orașul finlandez Nokia se află pe malul râului Nokianvirta încă din anul 1904.
Metodele de testare amănunțită și de dezvoltare responsabilă au dus la crearea unor anvelope mai sigure dar și mai ecologice în același timp. În 2016 aniversau 80 de ani de când, în primăvara anului 1936 a fost scoasă pe piață prima anvelopă de iarnă, Hakkapeliitta.

Mai jos vă facem prezentarea anvelopelor Nokian de vară și all season, pentru a vă ajuta în alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina dumneavoastră.