news/big_image/2019/04/nt-nokian-wetproof-1260x450.jpg

Nokian Wetproof - inamicul acvaplanarii

Anvelopa Nokian Wetproof, noul membru al familiei modernizate de anvelope de vară Nokian Tyres, oferă un echilibru perfect între confortul maxim şi siguranţa deplină. Nokian Wetproof oferă performanţe constante în zilele ploioase şi un mai mare confort pentru condiţiile precare de drum. Secretul din spatele echilibrului optim al proprietăţilor de rulare pe carosabil ud şi pe uscat este noul concept Dual Zone Safety. Această tehnologie unică cu zone de siguranţă asigură securitate şi fiabilitate în toate condiţiile de drum, în timp ce rezistenţa redusă la rulare îmbunătăţeşte eficienţa consumului de carburant şi susţine un stil de condus prietenos cu mediul.

Testare riguroasă pentru siguranță superioară
 Anvelopele de vară trebuie să ofere siguranță și fiabilitate de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, ceea ce înseamnă că anvelopele de vară nu sunt un produs destinat unui singur sezon. Expertiza de specialitate a Nokian Tyres, siguranţa durabilă şi caracterul ecologic al produselor, garantează că noua anvelopă Nokian Wetproof va oferi performanţă constant şi drumuri fără griji în cele trei anotimpuri.

 Atunci când te bucuri de zilele însorite şi frumoase de vară, este uşor să uiti de pericolele la care te expun drumurile ude de la ploaie. Vremea schimbătoare este o caracteristica tipică verii, când se trece foarte repede de la călduri extreme la averse de ploaie. Aversele de ploaie pot duce la apariţia efectului de acvaplanare, mai ales dacă apa se acumulează în cantitate mare pe șosea şi în şanţurile formate în carosabil.

 Conform unui studiu efectuat de Nokian Tyres, siguranța este cea mai importantă caracteristică pe care o iau cumpărătorii la achiziţionarea anvelopelor. Șoferii europeni pun accent pe aderenţa anvelopelor, care trebuie să fie bună atât pe drumurile ude, cât şi pe cele uscate. Pentru Nokian Tyres, siguranţa a fost mereu baza dezvoltării produselor sale.

Noua anvelopă Nokian Wetproof – Drumuri fără griji în zilele ploioase

•    Siguranţă superioară pe carosabil ud

•    Confort maxim

•    Rezistenţa mică la rulare ceea ce duce la economisirea de carburant şi facilitează protejarea mediul înconjurător

Informaţii principale

Două zone de siguranță: Zona pentru stabilitate, care asigură o stabilitate şi o manevrabilitate bună, conferind astfel reacţii precise şi fiabile la comenzile din volan. Zona de siguranță pe ud, care oferă o excelentă rezistenţă la acvaplanare, garantează o circulaţie sigură şi fără griji pe drumurile ude de la ploaie.

Conceptul Responsive Lock: Canelurile de pe nervurile longitudinale sunt prevăzute cu elemente de interblocare, care acţionează unul contra celuilalt în punctul de contact al anvelopei cu carosabilul. Acest design de interblocare oferă sprijin nervurilor longitudinale şi permite îndepărtarea eficientă a apei de pe banda de rulare. Se obţine astfel o mai bună rezistenţă la acvaplanare şi se sporește stabilitatea în timpul condusului. 

Compusul de cauciuc Aqua Hybrid: Siguranță sporită pentru vreme ploioasă. Acest amestec de cauciuc de nouă generaţie asigură o aderenţă excelentă pe carosabil ud şi costuri reduse la carburant. 

Tehnologia Nokian Tyres Coanda: Protecţie eficientă împotriva acvaplanării. Blocurile de pe banda de rulare, permit îndepărtarea rapidă a apei din locul în care anvelopa întră în contact cu carosabilul.

Caneluri şlefuite. Stil şi funcţionalitate: apa este îndepărtată uşor şi eficient de pe suprafaţa canelurilor principale, netede şi şlefuite.

Bandă de rulare cu caneluri cu efect silenţios: Confort sporit în timpul condusului. Proeminenţele semi-circulare, asemănătoare cu cele ale unei mingi de golf, reglează fluxul de aer şi împiedică apariţia sunetului neplăcut produs de anvelope. De asemenea, designul reduce nivelul de zgomot din interiorul şi exteriorul automobilului.

Tehnologie Silent Sidewall: Rezultatul unic al combinției dintre compusul de cauciuc și designul structural. Zona specială de pe flancul anvelopei ajută la diminuarea zgomotului şi vibraţiilor care apar la contactul cu carosabilul. 

Ca dovadă a excelenţei, Nokian Wetproof a obţinut calificativul TÜV Performance Tire. Acesta este acordat de organizaţia independentă de testare TÜV SÜD și certifică faptul că Nokian Wetproof se ridică la nivelul competitorilor premium în ceea ce privește calitatea și performanța.

De asemenea, anvelopele Nokian Wetproof sunt evaluate la superlativ si de catre revistele de spcialitate. 

 În fiecare an, testul Auto Bild testează peste cincizeci de anvelope în încercările de frânare umedă și uscată, pentru a decide care dintre cele douăzeci de anvelope fac trecerea la testul de anvelopă de vară completă. În 2019 au testat 53 de modele, folosind dimensiunea populară a anvelopei 225/45 R17 pentru anvelopele de vară. 

>>>>VEZI REZULTATELE AUTO BILD AICI