news/big_image/2020/06/news-kl-ma-02.png

Igienizarea instalatiei de aer conditionat

Aparatele de aer conditionat sunt medii favorabile pentru bacterii, ciuperci si diverse virusuri, motiv pentru care este important sa le mentinem curate periodic. Speciliastii in domeniu ne recomanda sa curatam sistemul de climatizare al masinii de două ori pe an. In multe cazuri, din pacate, conducatorii auto merg intr-un service auto numai atunci simt un miros neplacut atunci cand aerul conditionat este pornit. Din pacate, in astfel de situatii sistemul de climatizare este cel mai probabil deja plin de bacterii care nu provoaca doar un miros neplacut ci si iritatii ale ochilor, ale cailor respiratorii cauzand migrene si in mod sigur inrautatind starea de sanatate a celor suferinzi de diverse afectiuni respiratorii. 

In service-ul nostru din Ernei, Jud Mures igienizarea climei auto se realizeaza prin GENERATORUL DE OZON.

Inainte de folosirea aparatului de ozon, va recomandam sa apelati la serviciile unei spalatorii auto pentru curatarea interiorului masinii (covorase, scrumiera, alte deseuri din portierele autoturismului). 

Generatorul de ozon reprezinta o solutie eficienta de eliminare a mirosurilor, purificare a apei si a aerului.

Ce este ozonul?    

Ozonul este o molecula formata din 3 atomi de oxigen. Ozonul este o forma foarte activa de oxigen si se formeaza atunci cand oxigenul este expus la un camp de energie inalta. Atomii de oxigen reactioneaza pentru a forma ozon (O3). Ozonul este instabil si are o reactie reversibila, ceea ce inseamna ca stratul de ozon se poate descompune inapoi la oxigen, este 100% ecologic si nu lasa reziduri chimice.

Ozonul este cel mai puternic oxidant cunoscut. Utilizarile comune sunt:

  • distruge bacteriile și virusurile
  • oxidează compușii organici
  • oxidează metale grele (fier și mangan), care să le permită să fie filtrate
  • elimină culoarea din apă (de exemplu, cum ar fi culoarea gălbuie cauzată de tanin)
  • elimină mirosul din apă (cauzate de hidrogen sulfurat)
  • elimină mirosurile neplăcute din aer
  • elimină miros fum de țigară și miros de foc și ars.
  • distruge agenți patogeni: E-coli, Listeria
  • distruge mucegaiul și sporii de mucegai
  • distruge ciupercile

Cu ozon, bacteriile, virusurile, ciupercile, mucegaiul, mirosurile nu sunt pur si simplu mascate ci sunt structural distruse. Daca doriti sa calatoriti in siguranta cu masina dvs. fara bacterii si virusuri, puteti solicita o programare si pentru curatarea generatorului de ozon!