Drumuri bune cu anvelope perfecte !

Este un element esential fara care ar fi inposibila punerea in miscare a masinii. Acestea transmit puterea exercitata de catre motor spre suprafetele de circulatie. Se impart in trei categorii de baza : cele de vara, iarna si all-season, adica anvelope pentru toate anotimpurile. Cele de vara le folosim in perioada calda cand temperaturile se ridica peste 7 grade , cele de iarna cand temperaturile scad sub 7 grade, iar cele pentru toate anotimpurile pe tot parcursul anului, avand in vedere ca sunt doar un compromis intre cele de vara si iarna , ele neindeplinind parametrii celor care sunt fabricate diferentiat . 
Toate modelele sunt fabricate in zeci de dimensiuni diferite. La alegerea unei set de anvelope trebuie luat in vedere marcajele prezente pe flanc. Primele trei cifre reprezinta latimea in milimetrii, urmata de o bara oblica si doua cifre care ne indica raportul in procente intre inaltime si latime. 
Urmeaza tipul, adica daca este radial (R) sau diagonal (B), apoi indice de greutate, indice de sarcina, indicator de uzura , data de fabricatie, clasa de calitate, denumirea comerciala. Aceste informatii sunt de mare folos atunci cand sunteti indecisi la alegere , oferta fiind bogata la toate marcile de anvelope.

, Existenta autovehiculelor ne usureaza viata de zi cu zi, ne ofera posibilitatea de a ajunge oriunde am dori. De aceea dotarea corespunzatoare este un factor principal pentru inlaturarea eventualelor surprize neplacute si pentru calatorii linistite. Pentru a putea circula cu masina avem nevoie de anvelope.