"Toata ziua prin zapada, masina e usoara, cu anvelope Nokian merge parca zboara"

 
Producatorii de anvelope stiu acest lucru de aceea va ofera anvelope de iarna, dar cel care totusi este "boss-ul" in aceasta linie, cred ca stim cu totii...este Nokian. 

Nascute si crescute pentru drumurile accidentate din Europa, Nokian Tyres, intr-un raport de 97 de incercari, iese invingator de 54 de ori si cu "bine"de 43 de ori in testele pentru anvelope, din anul 2011 si pana in anul 2013. 

Nokian Tyres, fiind unul dintr producatorii de baza pentru anvelope de iarna, ofera o gama variata, cca 85 dimensiuni de anvelope pentru autoturisme. 

Noul membru al familiei, este anvelopa Nokian WR SUV 3, care se simte pe taramuri natale in conditiile extreme de iarna, ofera o manevrabilitate excelenta pe zapada si noroi. Profilul benzii de rulare are un design unic, simetric si directional (cu sens de rotatie fix), nervura centrala stabilizeaza miscarea acestei anvelope pe toate suprafetele, in plus, datorita caracteristicii de rulare ajuta la economisirea de combustibil si ocrotirea mediului inconjurator. 

Toate aceste caracteristici au fost luate in seama si la testele auto Europene pentru cauciucurile de iarna, iar gama de anvelope Nokian a luat note "bune" si chiar "foarte recomandate" la aceste teste:

  •  testele germane ADAC(Germania)-au adus calificativul "good"(bun) pentru Nokian WR D3185/60 R 15T
  •  Auto-Moto und Sport (Germania) - "special recomandate"pentru categoria Nokian WR D3 225/50 R17
  •  Autozeitung (Germania) -  locul 2 cu mentiunea de "foarte recomandate" pentru Nokian WR D3 de marimile 195/65 R15
  •  Stifftung Warentest test (Germania)- "bun"pentru Nokian WR D3 185/60 R 15 T
  •  TCS (Elvetia)- "highly recomended"= foarte recomandate Nokian WR D3 185/60 R15T
  •  ÖAMTC (Austria)- la fel "foarte recomandate" pentru categoria precedenta
  •  OffRoad (Germania) - Nokian WR SUV 3 235/65R17- a fost strigat "castigatorul testelor"


Uite asa, sa asteptam primele fulgi de nea in siguranta, pe anvelope de iarna, de calitate. 

,

Stiu ca ati auzit deja de multe ori, dar nu strica sa mai recapitulam din cand in cand, cat de importanta este rolul anvelopelor de iarna pe carosabilul cleios, umed, inghetat, alunecos. 

Anvelopele fiind singurele componente ale masinii care intra in contact direct cu carosabilul. Stim deja ca nu este obligatorie utilizarea lor doar pe portiunile de carosabil cu zapada sau inghetate, dar sa fim seriosi! cine isi risca viata sau talonul in schimbul anvelopelor de iarna? Eu unul mai bine imi investesc banii intr-un schimb de anvelope, deoarece "viata are prioritate".