Noul Barum Polaris 3

 

Rezistenţă scăzută de rulare în vederea consumului mai mic de combustibil

Rezistenţa  de rulare mai mică diminuează consumul de combustibil, concomitent cantitatea gazelor nocive ajunse în  aer. Inginerii Barum au integrat o canelură nouă în marginea de blocuri, astfel scăzând gradul de rezistenţă. „Cu această canelură scade tensiunea formată pe banda de rulare, astfel se reduce rezistenţa la rulare. Datorită acesteia, pentru parcurgerea aceleiaşi distanţe avem nevoie de mai puţin carburant, drept urmare scade şi încărcarea mediului înconjurător” explică avantajele noului Polaris 3 Marile Noga, unul dintre dezvoltatorii anvelopelor Barum.

Uzura redusă rezultă în performanţe la kilometraj

Distribuirea omogenă de presiune ale  blocurilor separate se datorează şi muchiilor antiderapante de  diferite adâncimi  şi aşezate pe diagonală. Această distribuţie uniformă de presiune diminuează uzura benzii de rulare a noii anvelope Barum şi drept urmare îi conferă performanţe excelente de  kilometraj.

Manevrabilitate îmbunătăţită pe carosabil umed

În comparaţie cu anvelopele anterioare, blocurile de pe umărul noului Polaris 3 sunt mult mai late, ceea ce conferă anvelopei o stabilitate excepţională pe carosabil umed. În plus, canalul circular integrat în blocul de pe umăr pe toată lungimea anvelopei se comportă ca un  ştergător de parbrize. „Apa existentă pe suprafaţa drumului pătrunde în canal şi prin rularea continuă a anvelopei se elimină pe lungime de sub suprafaţa de contact. Prin urmare în faţa anvelopei se adună mai puţină apă cea ce reduce posibilitatea formării acvaplanării”-explică Mareile Noga. „În plus cu compusul silica adăugat la compoziţia de bază putem optimiza aderenţa pe carosabil umed, păstrând totuşi la valori mici gradul de rezistenţă la rulare.”

Aderenţa excelentă pe zăpadă asigură oprire şi demarare deosebit de bună

De-a lungul canalelor circulare de pe toată lungimea anvelopei, inginerii Barum au aşezat aşa numitele 'parazăpezi'. Noutatea constă, ca în condiţii normale, din cauza forţelor centripete create prin rulare, zăpada alunecă din canalele longitudinale.  'Parazăpezile' aşezate pe marginea blocului opresc zăpadă să alunece de-a lungul canalelor din profil. Acest lucru este important pentru că zăpada rămasă în canale şi cea adunată pe carosabil aderă una de cealaltă şi creează ceea mai bună legătură între anvelopă şi carosabilul înzăpezit. Datorită acestuia, se sigură transferarea  puterii de accelerare a motorului pe drumurile acoperite cu zăpadă şi se garantează performanţe excelente la frânare.

 
Prin noile anvelope Polaris 3, Barum oferă soluţii  perfecte pentru conducătorii auto care au în vedere conducerea în siguranţă dar şi rentabilitatea. Preţul noilor anvelope concepute pentru autoturisme  şi SUV-uri  a rămas neschimbat faţă de modelul anterior. Pe flancul anvelopelor care se pot utiliza şi la SUV-uri se află un marcaj special care face referire că produsul corespunde întru totul cerinţelor impuse de vehiculele cu tracţiune integrală.

În cele din urmă, anvelopele noi Barum se găsesc în 72 de dimensiuni, pentru jante cu  diametrul  între 13 ţol şi  17 ţol, pentru un interval de viteză de 190 şi 240 km/h.

Gama de dimensiuni accesibilă pe moment:
CLICK AICI

Barum este una dintre mărcile de anvelopă a companiei Continental. Cu cifra de afaceri mai mare de 26 miliarde de euro, obţinută în anul 2010, este una dintre cele mai mari  furnizoare din industria auto a lumii. Cu anvelopele, sistemele de frânare, cu elementele de mecanisme de rulare şi de transmisie, prin soluţiile găsite  transmiterii datelor, electronica vehiculelor şi elastomerii tehnici, compania facilitează securitatea în conducere, şi participă activ la protejarea mediului. Totodată, şi în dezvoltarea sistemelor de comunicare,
este un partener determinant industriei auto. În prezent are 160.000 de angajaţi în 45 de ţări.
Continental este lider pe piaţa europeană în domeniul  anvelopelor pentru maşini personale şi utilitare mici. Până şi 30% dintre maşinile abia ieşite de pe bandă părăsesc fabricile Europei pe anvelope Continental. Este Sponsorul Oficial al 2014 FIFA World Cup™, care se va organiza în Brazilia. Alte informaţii găsiţi pe siteul
www.contisoccerworld.com

 

 

,

 

O anvelopă de iarnă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru autoturisme şi SUV-uri.
Cu anvelopele noi Polaris 3, inginerii de la Barum au reuşit din nou să întreacă semnificativ performanţele unui model anterior. Aceste anvelope de iarnă, inovative, sigure şi universale garantează un kilometraj mai mare cu 5%, totodată o rezistenţă de rulare mai mică cu 5%.

În ultimii 40 de ani, marca Barum s-a contopit cu noţiunea anvelopelor sigure şi rentabile. La anvelopele de iarnă, Barum aspiră tradiţional la utilizare universală.