Contează sau nu anul de fabricație a anvelopelor

Pe parcursul procesului de fabricaţie, la materia primă de cauciuc se adaugă nişte adaosuri  care împiedică orice diminuarea  a performanţelor anvelopei.

 „Adaosurile garantează păstrarea calităţii anvelopelor chiar dacă sunt depozitate mai mulţi ani. Aceste anvelope pot fi considerate ca şi noi. 

Conform aprecierii specialiştilor, chiar şi la 5 ani după fabricaţie aceste anvelope posedă aceleaşi calităţi parcă acum ar fi ieşit de pe bandă. Dar un lucru trebuie accentuat: numai dacă sunt depozitate corespunzător.” 

Oferirea garanţiei de către producător nu este influenţată  de  data fabricaţiei, deoarece acesta se validează în momentul cumpărării şi nu în cel al fabricaţiei.” explică  Björn Bolze.

,

Când un client cumpără anvelope din magazine şi data de fabricaţie de pe flancul anvelopei este mai veche de un an, clientul devine suspicios şi agitat.

 Conform unui studiu efectuat de liderul  producătorilor de anvelope din Europa, Continental AG, în asemenea cazuri, în mintea consumatorului se formulează  două întrebări. Una, dacă în acest răstimp marfa a fost depozitată corespunzător, a doua, de ce oare data fabricaţiei este cu mult mai devansată ca data ajungerii în comerţ?!


„ Dacă anvelopele sunt depozitate corespunzător atunci nu se poate evidenţia nici un fel de alterare”- comentează Björn Bolze, şeful departamentului de relaţii cu publicul al companiei Continental.


„Anvelopele nu sunt produse perisabile ca de exemplu iaurtul”