"Cand e vorba de performante pe carosabil ud, Continental chiar tine la rece competitorii"


In cadrul testelor efectuate de revista "Auto-Moto si sport"a fost testata anvelopa de iarna Continental Conti Winter Contact TS 850, avand dimensiunea de 225/50 R17 V, pentru autoturisme de clasa medie. Facand un rezumat al testului aceasta anvelopa a iesit invingatoare: "Performante excelente la franarea pe carosabil ud sau acoperit de zapada, aderenta excelenta pe carosabil ud, menevrabilitate echilibrata", acestea au fost laudele aduse celor care au testat anvelopa. Dar ia sa vedem rezultatele:

  • 277 puncte, dintr-un posibil de 300, cel mai bun calificativ : "foarte recomandata", anvelopa Continental depasind alte 7 modele de anvelope de iarna de dimensiunea 225/50 R 17.
  • 15 caracteristici diferite ale anvelopelor au fost testate (pe carosabil ud, uscat, acoperit de zapada, rezistenta la rulare, zgomotul emis, franarea si tractiunea pe drumuri acoperite de zapada), si anvelopa Conti Winter Contact TS 850 a fost printre cele mai bune anvelope. 
  • 99 de puncte din 100 a obtinut pe carosabil ud si 95 din 100 pe carosabil acoperit de zapada, la manevrabilitate, stabilitate si protectia impotriva acvaplanarii
  
Testurile ADAC, ÖAMTC si TCS, de asemenea au adus rezultate excelente pentru anvelopele de iarna Continental, ocupand primul loc pentru ambele dimensiuni testate, avand performante excelente pe carosabil ud, zapada si gheata.

Un numar de 32 de modele de anvelope in 18 probe de drumuri acoperite de zapada sau gheata, carosabil ud sau uscat, au fost testate in cadrul acestor teste si anvelopa Conti Winter Contact TS 850 a iesit invingatoare la cele 2 dimensiuni testate: 185/60 R15 T si 225/45 R 17H. 

Pentru dimensiunea mai mica  cei de la ADAC au remarcat  performantele excelente, si echilibrul exceptional pe carosabilul ud, zapada sau gheata, precum si economia de combustibil si uzura mica.
   
ADAC ofera nota maxima si laude pentru echilibrul exceptional pe drumurile acoperite de zapada, si apreciaza performantele pe carosabilul ud sau uscat al anvelopei de iarna Continental de dimensiune mai mare.

Din acest sezon pe langa versiunile de 15" si 16" vor fii disponibile si versiuni de 14"si 17"ale 
anvelopei Conti Winter Contact TS 850, spre marea bucurie a detinatorilor de automobile.
 

Anvelopa Continental a mai propus si alte modele catre testare, printre care Uniroyal MS plus 77 cu dimensiunea de 225/45R 17 H si anvelopa Semperit Speed-Grip 2 cu dimensiunea de 185/60 R15 T, acestea obtinand calificative de "bine" in cadrul testelor. 

,
...spune revista Auto-Moto si sport, si  fiindca iarna se apropie cu pasi tot mai repeji ne-am gandit ca ar fii cazul sa vedem care este situatia in cadrul anvelopelor de iarna, cum stau vecinii nostrii cu testele lor recunoscute pentru cauciucuri de iarna.