Anvelope de iarna

Si acum ia sa vedem care sunt acele "semnale de alarma"de care va aminteam adineori! 
Oare ce inseamna cand o amvelopa se uzeaza pe partea interioara mai tare?
Aceasta uzare poate fii un avertisment pentru o aliniere incorecta a rotilor, puteti observa o uzare mai accentuata a anvelopei pe partea dinspre sasiul autoturismului. Aceasta problema, remediabila doar printr-o vizita la un service, poate duce chiar la derapaje necontrolate sau la pana.

Cand o anvelopa iarna sau de vara se uzeaza mai mult pe marginea exterioara poate insemna, la fel, o problema la alinierea rotilor sau ca soferului ii place condusul sportiv, cu unele exagerari. 
Nu ar strica o geometrie corecta a rotilor, sau daca partea exterioara este prea uzata se recomanda inlocuirea anvelopei. Cat despre sofatul in regim sportiv...daca nu vreti sa schimbati des pneurile ar cam trebui sa renuntati. 

Si uita ca mai avem un tip de uzura, uzura inegala, in unele parti mai accentuata sau acele umflaturi numite si galme. Putem spune ca sunt cele mai periculoase semne, va sfatuim sa remediati imediat aceasta problema, deoarece poate fii in pericol si viata Dvs cat si al celor participanti la trafic. 
Pot insemna o echilibrare proasta a rotilor, daca simtim si batai ale rotilor in timpul mersului sau lipsa unei bucati de plumb de pe janta, sau putem observa chiar si niste umflaturi pe anvelopa datorita drumurilor noaste proaste. Oricare situatie o avem se recomanda o analiza amanuntita atat al rotilor cat si al anvelopelor, si daca este nevoie, chiar inlocuirea lor. 

Speram ca articolele noastre v-au pus putin pe ganduri si ati dat fuga sa analizati starea anvelopelor voastre.  Daca nu v-ati montat inca un set de anvelope iarna, ar fi cazul sa o faceti, dar analizati regulat atat presiunea cat si semnele de uzura de pe ele, si nu uitati: conduceti cu prudenta! 
,
De ce trebuie sa acordam suficienta atentie setului de anvelope iarna. Partea a II a

   Dupa cum v-am promis in articolul precedent, azi continuam articolul despre importanta starii anvelopelor. 
In primul rand este important sa mentionam ca nu exista "pardon" nici iarna si nici vara in ceea ce priveste starea anvelopelor. Totusi, poate iarna, pe drumurile alunecoase, un set de anvelope iarna in stare perfecta sau cel putin suficient de buna, va poate salva chiar si viata.