Anvelope: de care sa-mi aleg?



Cel mai firesc ar fii sa alegem un set de anvelope cu care a fost inzestrat autovehicolul nostru din fabrica. 

Ca sa ne cumparam setul de anvelope perfecte trebuie sa ne punem cateva intrebari. 

In primul rand: pentru ce am nevoie de autovehicolul meu?
In momentul in care sunteti constienti ca dvs parcurgeti mai mult de 10000 km pe an si anvelopele de pe autoturism sunt deja uzate, dar stiti ca nu veti folosii masina pe teren agravat, in conditii grele, nu are sens sa cumparati cele mai scumpe anvelope, motivul fiind imbatranirea anvelopelor. 

Chiar daca nu au un rulaj foarte mare si nu sunt uzate pe deplin cauciucurile imbatranite trebuie inlocuite si ele din motive de siguranta. 

Cealalta intrebare importanta este: la ce conditii meteo vor fii supuse anvelopele?

Firesc, cu un set de anvelope all seasons puteti circula pe toata durata anului, dar seamana mult cu canapelele extensibile (nici pentru odihnő nici pentru a sta nu e bun), de aceea  cel mai rentabil este sa va achizitionati anvelope adecvate fiecarui sezon. 

Oare e important sa fie toate pneurile la fel?

Majoritatea autovehiculelor ies din fabrica cu anvelope identice pe toate rotile, iar daca acestea sunt de o dimensiune mai mare pe puntea de spate este indicat sa ramaneti la dimensiunile pneurilor din fabrica. 
Deobicei, cresterea dimensiunilor cu 3% nu afecteaza in mod negativ niciuna din caracteristicile autoturismului. 

Oricum, cele mai bune anvelope sunt cele pe care vi le permiteti si care raspund corect tuturor comenzilor, indiferent de anotimp, conditii meteo sau starea drumurilor. Deci va dorim calatorii placute pe anvelope sigure si rentabile de la Marso!

,Toti detinatorii de autoturisme, autoutilitare, camioane sau masini care circula pe 2 sau 4 roti, se confrunta cu probleme legate de schimbul de anvelope. 

De care sa aleaga, scumpe sau ieftine, noi sau de la mana a doua, resapate?