6 întrebări importante la procurarea anvelopelor de iarnă

,

1.Când este necesară anvelopa de iarnă? Din cauza compoziţiei, sub 7 grade pierde semnificativ în aderenţă. Chiar dacă drumurile sunt uscate , şi atunci este recomandabilă utilizarea anvelopelor de iarnă.

2. Cât timp este bună anvelopa de iarnă? Luând în considerare condiţiile de vreme din România, o garnitură de anvelope de iarnă se poate folosi 2-3 sezoane. Cea mai însemnată uzură pe pneurile de iarnă este provocată de asfalt.

3. Este de ajuns anvelopa de patru anotimpuri? Se consideră numai o soluţie provizorie, pentru că nu are calităţile anvelopelor de vară şi nici a celor de iarnă. Cea mai slabă prestaţie o are pe drumurile înzăpezite , astfel cel mai bine se pot folosi în zone unde gerul nu este însoţit de ninsori.


4. Toate patru roţile trebuie „încălţatecu anvelope de iarnă? Da, este extrem de important să se monteze anvelope de iarnă pe toate cele patru roţi. Dacă se montează numai pe puntea motoare, atunci la maşinile cu tracţiune  în faţă, spatele maşinii va fi imprevizibilă şi  va putea derapa. Dacă e vorba despre maşină cu tracţiune spate, atunci manevrabilitatea maşinii va scădea în mod considerabil.

5. Şi roata de rezervă să fie echipată cu anvelopă de iarnă? Este mai logic ca roata de rezervă să fie cu anvelopă de iarnă, pentru că cele mai multe pene apar când frigul e mai mare, drumurile au îngheţat şi apar gropile.

6. Cum să fie anvelopele de iarnă? Calităţile anvelopelor de iarnă sunt verificate de nenumărate teste. Bine înţeles că există anvelopele cele mai speciale, dar experienţa arată că până şi nişte anvelope mai ieftine oferă siguranţă mai mare ca anvelopele de vară. La alegerea anvelopelor de iarnă trebuie să ne gândim unde circulăm cel mai des, dacă folosim des autostrăzile, dacă zăpezile sunt frecvente.