ANVELOPE DE IARNA – Tendinte in 2014


Nokian WR D3

Despre Nokian trebuie stiut ca este primul producator de anvelope de iarna, din lume.
Specialistul anvelopelor de iarna are la dispozitie o pista de testare in Ivalo, foarte performanta, care ajuta in imbunatatirea continua.
In 2013 la testul ADAC, profilul WR D3 a primit calificarea buna, dovedind astfel ca este un profil foarte reusit. Iar la raport calitate – pret bate marcile premium.
La aparitia articolului anvelopele de iarna Nokian sunt la reducere in webshop-ul nostru: http://www.marso.ro/produse/anvelope-iarna-pentru-turisme/nokian

Michelin Alpin 5

Este o anvelopa dominanta pe durmurile inghetate. Deja si profilul A4 era unul dintre regele anvelopelor de iarna, dar noul profil Michelin, cu un amestec de cauciuc perfect si o suprafata de rulare imbunatatita, fata de modelul predecesor, merita si mai mult atributul de rege, avand o aderenta si mai ridicata.

ContiWinterContact

Asul din maneca producatorului german este profilul de iarna TS850, cu cea mai buna putere de fanare si cu un cosum de combustibil redus
„Noua anvelopa ContiWinterContact TS 850 beneficiaza de o multime de caracteristici tehnice inovative. Ofera o aderenta chiar mai buna decat a predecesorului sau pe drumurile de iarna, distante de franare mai scurte pe carosabil ud, manevrabilitate imbunatatita, randament kilometric sporit si o rezistenta la rulare redusa. Pentru a fabrica aceasta anvelopa sigura, economica precum si ecologica, inginerii de la Continental s-au asigurat ca toate componentele anvelopei sunt cu adevarat de cea mai buna calitate.” – sursa Conti-Online 
Profilul a devenit castigatorul testului ADAC 2012 in dimensiunea 205/55R16 H.

Goodyear Ultragrip 8

Probabil cel mai mare beneficiu al acestei anvelope este aderenta foarte buna pe teren umed. La testul ADAC profilul a fost testat in 4 dimensiuni diferite, din care doua au primit calififacarea buna, iar celelalte doua, calificarea: recomandat. Insa la toate cele 4 dimensiuni sa declarat: „Cea mai buna anvelopa din cele testate pe drum umed si inghetat.”

Sigur, top-ul de mai sus este o adunare subiectiva, pe piata de anvelope exista multi „jucatori” foarte buni, dar fara indoiala cele enumerate sunt unii printre primii, atat pe teren umed, inghetat cat si acoperit de zapada.

,
A sosit si prima zi din toamna, si chiar daca inca se simte vara in aer, temperatura se raceste treptat si nu avem cum sa uitam ca iarna se apropie incet. 
Nu stim temperatura cand va scade sub 7 grade, dar stim cu siguranta faptul ca nu este recomandat asteptatul cu schimbul anvelopelor pana la prima zapada.

Depozitele noastre incep sa se umple cu anvelope de iarna din diverse categorii si ne-am gandit sa va ajutam cu alegerea anvelopelor potrivite cu un „best list” al anvelopelor de iarna in 2014. 
Iata recomandarile noastre: