Informații, recomandări și idei despre anvelope de la Continental

Verificați regulat presiunea anvelopei

Presiunea din anvelope joacă un rol decisiv în cea ce privește durata de viață a anvelopelor și performațele lor referitoare la siguranță.
Supra sau sub presiunea anvelopei duce la o adernță necorespunzătoare și influențează substanțial manevrabilitatea, cea ce la virajele luate cu viteze mari este extrem de periculos.

Se recoamndă verificarea presiunii din anvelope la fiecare două săptămâni.
Important! Presiunea trebuie controlată doar atunci când anvelopele sunt reci și nu atunci când sunt calde datorită șofatului.  Nu uitați să verificați și roata de rezervă, deoarece oricând ați putea avea nevoie de ea.

Evitatea deteriorărilor

Experții de la Continental ne recomandă să evităm suprasolicitarea anvelopelor (viteza excesivă si suprasarcina), deoarece aceasta are acelașii efect ca și sub-presiunea, ca urmare poate cauza deteriorări ireparabile anvelopei.

Importanța adâncimii profilului căii de rulare

Este foarte importantă adâncimea căii de rulare, care este reglementat de lege a fi de minimum 1,6 mm. Dacă șofați având un profil mai puțin adânc, riscați să fiți amendat sau să primiți puncte de penalizare rutieră.
Recomandarea Continental: ”înlocuiți anvelopele de vară la 3 mm, iar cele de iarnă la 4 mm adâncime rămasă a căii de rulare.”

Efectuați regulat o verificare profesionistă a anvelopelor

De fiecare date când simțiți o schimbare, de exemplu pierderea presiunii, zgomot sau vibrații este recomandat să vizitați un service , deoarece s-ar putea ca una dintre anvelope trebuie reparată sau înlocuită.
Se atrage atenția asupra importanței ca toate cele 4 anvelope montate pe mașină să fie de același tip (marcă și profil), pentru a beneficia de manevrabilitate și performanțe de frânare foarte bune.

Nu montați niciodată o anvelopă a cărei origine nu o cunoașteți

Riscul pe care presupune achiziționarea unei anvelope uzate este unul foarte serios, mai ales când nu se cunoaște originea acestuia. Anvelopele uzate este posibil să fi fost expuse unei exploatări, întrețineri sau stocări improprii sau este posibil să fi suferit diverse deteriorări. Cea ce este și mai important este că nu toate deteriorările pe care le are o anvelopă pot fi vizibile în exterior. Este recomandat ca un service profesionist să facă o inspecție a anvelopei uzate înainte de a fi folosită.

Când temperatura scade sub +7C montați anvelope de iarnă

Comparativ cu anvelopele de vară, cele de iană vă oferă siguranță sporită pe timp rece, pe drumuri ude sau acoperite cu gheață și zăpadă.
Pentru a face față condițiilor diverse de drum, șoferii au nevoie de anvelope de iarnă pe care se pot baza.

 

Sursa: www.conti-online.ro

,

Experții de la unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume ne ajută cu recomandări foarte utile pentru întreținerea anvelopelor. Dacă respectați recomandările de mai jos, cu siguranță veți prelungi durata de viață a anvelopelor.