Stii tot despre anvelopele de iarna?

In primul rand, odata cu venirea timpului rece este recomandat sa montam cauciucuri de iarna nu doar pentru ca este posibil ca oricand sa ninga ci deoarece compozitia anvelopelor difera.
Cele de vara sunt facute sa reziste la temperaturi ridicate, dar devin foarte rigizi in frig. Din acest motiv aderenta lor scade. Cele de iarna in schimb sunt fabricate sa ofere o rezistenta mare la temperaturi scazute si datoita crestaturilor multiple pe banda de rulare ofera o aderenta mai buna pe zapada. 
Insa merita sa montam caucuicuri de iarna odata cu instalarea frigului, deoarece cele de vara pe langa faptul ca nu ofera o aderenta buna se si uzeaza mult mai repede in conditii de iarna. 
Cu scaderea aderentei scad si celelalte performante ale masinii cum ar fi distanta de franare, iar consumul de carburant va creste. Scaderea aderentei si a timpului de franare implicit maresc riscul de accidentare. Un set de cauciucuri de iarna se va dovedi a fi si varianta economica de a conduce pe timp de iarna. Cu montarea lor nu trebuie asteptata prima zapada. 
Nu este nimic mai neplacut decat masina care ramane prizonierul parcarii din cauza ninsorii neasteptate si cozile interminabile la ateliere de vulcanizare alaturi de colegii de suferinta care au evitat sa monteze cauciucuri de iarna.
, In fiecare an, odata cu schimbarea anotimpului schimbam anvelopele. Insa putini stiu care este diferenta dintre cauciucurile de iarna si cele de vara.