Sunați gratuit: 08008-62776
TURISME
CAMIOANE
MOTO
JANTA
CAUTARE ANVELOPE TURISME:
Dupa dimensiune
Nu este obligatoriu de completat
Cautare noua
CAUTARE ANVELOPE CAMIOANE:
Dupa dimensiune anvelopa
Nu este obligatoriu de completat
Cautare noua
CAUTARE ANVELOPE MOTO:
Dupa dimensiune anvelopa
Nu este obligatoriu de completat
Cautare noua
Pagina principalaȘtiriȘtiri anvelope de iarna5 sfaturi utile pentru un șofat sigur în anotimpul ploios

5 sfaturi utile pentru un șofat sigur în anotimpul ploios

Toamna și-a intrat în drepturi...Ți-am pregătit 5 sfaturi utile pentru un șofat sigur în anotimpul ploios.
Știai că frunzele căzute dimineața pot să alunece ca și cum am fi pe gheață? În timpul perioadei de tranziție dintre anotimpuri, șoferii trebuie să acorde o atenție deosebită atât mașinii lor cât și traficului de pe șosele. Am selectat cele mai important 5 sfaturi pentru a preveni experiențele neplăcute în anotimpul care tocmai a sosit.


1.      Toamna nu-i ca vara, prin urmare, nu conduceți toamna ca vara. Deja instalată, toamna, ne aduce precipitații crescute, temperaturi scăzute și un număr mai mare de mașini pe soșelele din România. Așadar, trebuie să fiți pregătiți pentru această perioadă de tranziție, cand numărul zilelor ploioase crește, soarele își diminuează puterea iar vizibilitatea se reduce considerabil. Profesioniștii vă sfătuiesc să conduceți mai incet și fară mișcări bruște, acordând o deosebită atenție distanței față de cel din din față.

2.      Nu uitați de vizita la service. Deși poate părea devreme, este bine să vă pregătiți mașina pentru frig încă de pe acum. Verificați iluminarea mașinii, farurile de ceață, frânele, mecanismul de rulare, nivelurile de lichid și componentele de siguranță la un service autorizat.

Înlocuirea lichidului de frână, indiferent de tipul de vechiul este necesară la fiecare 2 ani. Se mai recomandă verificarea ștergătoarelor de parbriz și folosirea lichidului de spălare.

3.      Optați pentru  anvelope de calitate! Anvelopa are un rol foarte important în șofatul de toamnă. Pneurile moderne de înaltă calitate sunt concepute să fie remarcabile în ceea ce privește drenajul apei. Astăzi, producătorii testează anvelopele și în condiții de umezeală iar în ultimii ani a existat o îmbunătățire semnificativă a frânării pe suprafețe umede pentru tot mai multe produse.

4.      Atenție la indicele de uzură al anvelopelor! Chiar dacă industria anvelopelor de mașini evoluază rapid din punct de vedere tehnologic, un lucru va rămâne constant în mod sigur: aspectul uzurii anvelopelor. O dată cu această evoluție tehnologică, majoritatea anvelopelor au indici de uzură, care pot fi citiți cu uşurinţă.  Prin urmare, se recomandă să respectați acești indici, deoarece o anvelopă uzată este mult mai grav decât o cizmă ruptă.

5.      Reduceți viteza! Viteza crescută reprezintă o mare amenințare la acvaplanare, situația în care mașina nu mai face contact direct cu suprafața de rulare, ci plutește pe un strat de apă. În timpul ploilor, acumularea apei pe carosabil poate constitui un pericol pentru conducătorii auto. În astfel de condiții, este recomandat să treceți cu viteze foarte mici și cu mașina echipată cu anvelope corespunzătoare, deoarece riscul acvaplanării este foarte ridicat. Și pierderea presiunii în anvelope reduce, de asemenea, stabilitatea, controlul, rezistența la rulare și distanța de frânare. Anvelopele cu presiune uniformă sporesc siguranța și reduc consumul de combustibil, respectiv emisiile de carbon.

 

toamna.jpg

sursă foto: www.splitshare.com

Spuneți-vă părerea!

Biztonsági kód Refresh

De ce să cumpărați de la MarsoRom ?

De ce ne aleg clienții pe noi:
  • Peste 25 de mărci de anvelope disponibile
  • Hotel anvelope 
  • Personal calificat și dedicat activității
  • Servire promptă
  • Programări telefonice
  • Prețuri competitive
  • Livrare rapidă pe tot teritoriul țării

Păreri despre noi

Mulțumesc de colaborare! Promți, amabili, cooperanți și profesioniști!

Avram Constantin, Facebook


Foarte mulțumită din toate punctele de vedere: seriozitate, rapiditate și calitate! Vă multumesc!

Chirca Grecov Corina Elena, Facebook


„Permiteţi-mi să-mi exprim mulţumirile lucrătorilor din service-ul din Ernei pentru munca lor atentă şi profesionistă. Spre satisfacţia mea, a doua oară am apelat la serviciul lor de montare anvelope . Le doresc succese în continuare şi apreciere morală, materială din partea angajatorilor."

Ioan Popescu, e-mail