Masina pergatita pentru iarna, in 7 pasi


Stergator de parbriz + lichid de parbriz
Neaparat sa folosim lichid de parbriz special pentru sezonul de iarna, rezistent la inghet, iar pentru stergere eficienta sa verificam starea stergatoarelor de parbriz, daca nu sunt in stare buna este recomandat schimbarea lor. (de ex. daca stergatorul este uzat si geamul ramana cu dungi dupa stergere, este recomandat schimbul)

Lichid de racire
Sa folosim antigel pentru racire! In caz contrar este posibil sa ramanem pe drum…

Ulei de motor
Este recomandat folosirea uleiului cu o vascozitate scazuta pe timp de iarna

Bateria
Iarna bateria joaca un rol foarte important. O bateria in stare perfecta rezista pana la -40-50 de grade, in timp ce o baterie cu nivel de incarcare scazuta se da batut chiar si la -5-10 grade. Ca urmare atentie la baterie, sa fie de un nivel de incarcare corespunzatoare.

Solutie degivare
La temperaturi cu mult sub 0 grade o solutie de degivare ne poate salva de la intarziere, in cazul in care sistemul de deschidere a inghetat.

Anvelope de iarna
Nu este nevoie de zapada, nici de temperaturi extreme, deoarece sub 7 grade numai anvelopele de iarna ofera siguranta necesara si aderenta potrivita.

„Pachet de supravietuire”
Sunt cateva obiecte recomandate, care ar trebui sa existe in masina pe timp de iarna. In caz de accident sau blocaj in trafic poate fi foarte utila o patura, o lanterna, o cazma mica, o baterie de rezerva pentru telefonul mobil, o pereche de manusi si apa potabila etc.


























Va dorim drumuri sigure fara evenimente neplacute!
,
Pe infografica de mai jos va aratam 7 idei care va pot ajuta sa aveti masina echipata corespunzator pentru sezonul de iarna. 
Care sunt acesti pasi?