Cumparaturi de anvelope. Cum incepem?


Primii pasi

In cazul in care suntem incepatori si urmeaza sa achizitionam anvelope pentru prima data, este recomandat sa incepem cu adunarea de informatii din cartea masinii. Recomandarile din cartea masinii trebuie tinute la vedere, cand alegem dimensiunea anvelopei.
Niciodata sa nu combinam profilul anvelopelor! Este recomnadat folosirea a patru anvelope identice pe cele doua axe ale masinii.

Clasificarea si marcarea 

Cautand prin webshop-uri sau analizand oferta de pe rafturile comerciantilor vom observa o eticheta pe anvelope, asemanatoare cu cele de pe frigider sau masina de spalat. Aceasta eticheta introdusa de catre UE, este obligatoriu de evidentiat pentru toti producatorii de anvelope, pentru a facilita alegerea cumparatorilor.
Conform acestor etichete anvelopele sunt clasificate in functie de trei aspecte importante: aderanta pe carosabil umed, consumul de carburant si nivelul de zgomot emis. Mai multe informatii despre etichetarea anvelopelor gasiti pe pagina principala www.marso.ro

Insa nu este benefic sa facem alegerea exclusiv dupa etichetare. Atat recomandarea noastra cat si a multor producatori de anvelope premium este sa cititi inainte de toate cartea masinii, dupa care sa analizati anvelopele in fuctie de etichetare, dar inainte de a decide sa cautati informatii despre testele realizate de catre: ADAC, EVO Magazin, Auto Bild etc.

Webshop si anvelope la promotie

Astazi deja, nu este de mirare daca cineva achizitioneaza anvelope de pe internet, acesta fiind foarte util deoarce:

- Aici gasim cea mai variata gama de anvelope, atat de iarna cat si de vara
- Este platforma cea mai informativa, deoarece langa denumirea si pretul anvelopei gasim si multe informatii utile, cum ar fi descrierea amanuntita a produsului, eticheta, rezultate la teste, in multe cazuri chiar si filmari despre performanta lor
- Putem gasi multe oferte promotionale
- Si nu in ultimul rand economisim timp, cumparand online

,
Alegerea anvelopelor potrivite nu este tocmai un lucru simplu, avand in vedere cat de multe caracteristici importante exista la un cauciuc. 
Care este aspectul cel mai important la o anvelopa, siguranta, pretul, design-ul? Raspunsul poate sa difere mult de la sofer, la sofer. Dar totusi, ce trebuie sa tinem la vedere cand pornim la cumparaturi de anvelope?